بورس عدالت

بایگانی
  • ۰
  • ۰

به گزارش پایگاه خبری بورس عدالت، یکی از مواردی که در بازار سرمایه از اهمیت بسیار بالایی برای مشتریان خرد و عمده برخوردار است نکات مربوط به زمان تسویه معاملات است. طبق مقررات، شرکت¬ های کارگزاری باید پول خرید سهام مشتریان را به اتاق پایاپای شرکت سپرده گذاری مرکزی پرداخت کرده و با آن تسویه کنند.
بنا بر این گزارش، نحوه معاملات اوراق بهادار در کشور به صورت نقدی یا spot است اما همانند همه نقاط دنیا این مدل معامله به معنای تسویه فوری نیست و معمولا با تاخیر صورت می ¬گیرد. طبق ماده 16 دستورالعمل ثبت، سپرده ¬گذاری، تسویه و پایاپای مصوب سال 1388 هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار "روز تسویه برای معاملات سهام، سه روز پس از انجام معامله (T+3) و برای معاملات اوراق مشارکت یک روز بعد از انجام معامله (T+1) خواهد بود". که بر اساس ابلاغیه مورخ بهمن ماه 1396 مدیریت نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار زمان تسویه اوراق بهاداری همانند سهام از 3 روز به 2 روز کاهش یافت.
به طریق اولی زمان انتظار برای دریافت وجه فروشندگان اوراق بهادار از شرکت¬ های کارگزاری نیز همین بازه زمانی است. نکته مهم دیگر در فرآیند تسویه این ¬که طبق مقررات مشتری می¬ بایست وجوه خرید سهام را نقدا به حساب کارگزاری بپردازد و چنانچه مشتری مبلغی را برای خرید سهام در لحظه واریز نکند عملا کارگزار وارد فرآیند اعطای اعتبار به مشتری شده است، اما کارگزاران می ¬توانند در مهلت زمانی که ذکر شد با شرکت سپرده گذاری مرکزی تسویه کنند.
سازمان بورس و اوراق بهادار در ابلاغیه¬ مورخ 27 اسفند ماه 91 تاکید کرد که تاریخ تسویه با مشتریان فروشنده، طبق مقررات پس از تاریخ تسویه شرکت سپرده گذاری مرکزی با شرکت کارگزاری خواهد بود. در نتیجه عملا تسویه پیش از موعد با مشتریان نیز امکان پذیر نخواهد بود .
در جدول زیر زمان بندی پرداخت وجوه واریزی گردآوری شده است:
ابزارهای مالی و روزهای تسویه
نوع ورقه بهادار تاریخ تسویه
سهام بورس T+3
سهام فرابورس T+3
حق تقدم سهام T+3
واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری در سهام T+3
واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری مختلط T+2
واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه در اوراق با درآمد ثابت T+1
واحدهای سرمایه گذاری صندوق های زمین و ساختمان T+3
اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن T+3
اوراق مشارکت T+1
صکوک اجاره T+1
صکوک مرابحه T+1
گواهی سپرده T+1

منبع:سنا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی